Miksi Milla?
Olen monissa liemissä keitetty ja kuulemma pääministerinkin päätä käännellyt. Kätilönä olen tottunut kantamaan vastuuta ja olemaan paljon vartijana. Olen tottunut tekemän päätöksiä, joskus hyvin nopeitakin. Työ on koulinut minusta paineensietokykyisen ammattilaisen, joka osaa nähdä metsän puilta ja joka osaa karsia olennaisen. Kätilönä sitä kasvaa hiukan ronskiksi, mutta sitäkin reilummaksi kanssakulkijaksi. Olen aina ollut parhaimmillani paineen alla. Siksi uskon olevani luottamuksesi arvoinen myös Tehyn puheenjohtajana.  

”Koska tämä syntyy” oli kysymys, johon kätilönä jouduin vastaaman lähes päivittäin. ”En osaa sanoa, mutta me kuljemme tämän matkan yhdessä. Minä olen tässä teitä varten”, vastasin. Tehyn puheenjohtajaehdokkaana ja toivottavasti tulevana puheenjohtajana vastaan Sinulle rehellisesti samoin: en voi luvata lopputuloksesta mitään varmaa, mutta olen meitä tehyläisiä varten tehden parhaani edistäessäni ja johtaessani suomalaisen koulutetun sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen edunvalvontaa. 

16 vuotta erikoissairaanhoidossa ja sitä ennen lastensuojelutyössä ovat koulineet minusta ihmisen, joka osaa asettua toisen ihmisen asemaan. Työssäni näen läpileikkauksen suomalaisesta yhteiskunnasta, myös ne varjopuolet. Hyvin raskaissa ja vaikeissakin tilanteissa usein riittää, kun vain pysähtyy ja rohkenee kohtaamaan Ihmisen. Kasvattaa juuri siihen hetkeen suuremmat korvat ja pienemmän suun. Tämä olkoon myös lupaukseni Sinulle: puheenjohtajana kuuntelen Sinua.

Usein suurin rohkeuden osoitus on katsoa kohti. Sitä rohkeutta vaaditaan myös lähivuosien tehyläisessä edunvalvonnassa. Minä lupaan aina katsoa kohti, vaikkei se aina olisikaan helppoa.

Tue Millariikkaa jakamalla sivu