Millainen Milla?Olen 41-vuotias porvoolainen kätilö, kahden lapsen äiti, tukiperheen äiti, pienyrittäjän vaimo, tehyläinen, puheenjohtaja, ystävä, kunnanvaltuutettu. Olen syntyperäinen uusmaalainen. Synnyin Hyvinkään sairaalassa vuonna 1975 ja sama kätilö, joka auttoi minut maailmaan, perehdytti minut kollegakseen samassa paikassa 25 vuotta myöhemmin.

Työurani olen aloittanut 13-vuotiaana Kallen kaalimaalla. Ensimmäisen vakituisen työpaikkani sain lastenkodin perheryhmäkodin ohjaajana Hyvinkäällä vuonna 1996. Kätilöopintojeni aikana työskentelin lastenkodin lisäksi myös erityisensikodissa ohjaajana päihdeongelmaisten äitien parissa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on ollut työnantajani viimeiset 16 vuotta. Kätilönä työskentelin vuodet 2001-2009 Hyvinkään sairaalan synnytyssalissa tehden samalla aktiivista työkiertoa kaikilla kätilötyön kentillä. Samalla toimin päihdeäitien kätilönä sekä kehitin synnytysvalmennusta ja starttasin vuonna 2005 Kysy Kätilöltä-palstan.

Muutettuani Porvooseen sain työpaikan Porvoon sairaalan leikkaus- ja anestesiayksiköstä leiko-hoitajana. Vuonna 2011 kuopukseni synnytys päätyi hätäsektioon ja siinä leikkauspöydällä syntyi Aaken lisäksi hankeidea hätäsektion toimintamallista Porvoon sairaalaan. Visio oli niin vahva, että hakeuduin samana vuonna jatko-opintoihin Lahteen suorittamaan sosiaali- ja terveysalan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa sosiaali- ja terveysalan kehittämisestä ja johtamisesta.

Työstäessäni äitiysvapaalla jatko-opintoja ja keikkaillen kätilönä Porvoon sairaalan synnytysyksikössä, avautui Porvoon sairaalan synnytysyksiköstä apulaisosastonhoitajan toimi ja 2012 aloitin esimiehenä naistentautien ja synnytysten yksikössä. 2013 sain jatko-opinnot päätökseen ja minut valittiin yksikön osastonhoitajaksi.

Lopputyöni ”Hätäsektion toimintamallin luominen ja käyttöönottaminen Porvoon sairaalan synnytysyksikössä” sai HUS:n kliinisen palvelutuotannon tuloksellisuuspalkkion vuodelta 2012. Lisäksi Suomen Kätilöliitto valitsi hankkeen vuonna 2014 valtakunnallisen kätilötyön kehittämiskilpailun voittajaksi. Porvoon sairaalan naistentautien ja synnytysten yksikössä sain toimia esimiehenä uskomattoman hienolle tiimille alan ammattilaisia.

Minut valittiin Suomen Kätilöliiton hallitukseen vuonna 2015 ja puheenjohtajana aloitin vuoden 2016 alusta. On ollut suuri kunnia saada toimia yli 4300 kätilön heimopäällikkönä ja ajaa ammatillis-aatteellisia asioitamme valtakunnallisella näköalapaikalla. Olen työlomalla vakinaisesta toimestani HUS Porvoon sairaalasta. Minut valittiin Naisjärjestöjen keskusliiton hallitukseen viime vuoden lopulla kaudeksi 2017-2019. Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 59 jäsenjärjestöä, joissa on yli 400 000 jäsentä.

Nyt olen Terveydenhuoltoalan Yhdessä Eteenpäin -ryhmän Tehyn puheenjohtajaehdokas.

Olen osa hyvin aktiivista perhettä. Kävimme mieheni Jyrkin kanssa Porvoon kaupungin järjestämän PRIDE-koulutuksen vuosina 2014-2015 ja aloitimme tukiperheenä toimimisen vuonna 2015. Se on valtava voimavara koko perheellemme. Sytyn kaikelle pärisevälle ja rakastan vauhtia. Niin ja kirjoja: vauhti pysähtyy kirjojen äärellä. Olen keski-iässä hurahtanut ryhmäliikuntaan ja joogaan. Uskon, että kaikki on mahdollista, paitsi pyöröovesta hiihtäminen.

"Kukaan ei vanhana muistele hetkiä jolloin tiskas tai imuroi. 
Siis jätä astiat altaaseen silloin kun sielussa salamoi." (Anssi Kela)

Minun sieluni salamoi varsin usein.

Minä olen päättänyt olla rohkea.

Ja Sinä päätät, kuka päättää.Ravintolapäivä Porvoossa 21.5.2016


Kätilö Alva Forsiuksen muistopatsaan julkistamistilaisuudessa Porvoossa 24.5.2016 muistoyhdistyksen hallituksen jäsenenä.
Muistoyhdistyksen puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikaela Nylander.
Tilaisuuden juhlapuheen piti silloinen eduskunnan II varapuhemies Paula Risikko.

 Minä olen kätilö.
Mikä on Sinun supervoimasi?
 Presidentti Tarja Halosen kutsumana "100 tasa-arvotekoa"-hankkeen kunniatoimikunnan jäsenenä. Ensimmäinen kokous Helsingissä 8.11.2016.
ASENNETTA vuodesta 1975 alkaen.
 Linnan juhlissa 2016.
Robin ja Milla.
 Linnan juhlissa 2016.
Milla ja Jyrki.
 Kuvassa kuulemma Suomen Leijona ja sen emo.
Saksalan kentällä talvella 2016.
 On etuoikeus saada tehdä työtä, mikä ei tunnu työltä.
Talvella 2016.
Minun elämäni kivijalka: perhe.

Tue Millariikkaa jakamalla sivu